Bu aralar yazma konusunda hiç tıkanma yaşamıyorum. Sağolsun mailler ile harika veriler geliyor bana. Bunları sizinle paylaşırken ucundan, kenarından kendi düşüncelerimi de ilave ediyorum. Ne diyeyim maillerimin berketi bol olsun.

İşte eskiden beri bilinen bir ileti daha. Önce onu yazayım, ardın da verip veriştireyim.


Yapılan bir araştırmada;

Kadınlarin Arkadaşları:

Bir kadın bütün gece eve gelmemiş.
Ertesi sabah kocasına, gece bir arkadaşında kaldığını söylemiş. Kocası, karısının en yakin 10 arkadaşını aramış ve hiçbiri karısının kendisinde kaldığını onaylamamış.

Erkeklerin Arkadaşları:

Bir adam bütün gece eve gelmemiş. Ertesi sabah karısına, gece bir arkadaşında kaldığını söylemiş. Karısı, kocasının en yakın 10 arkadaşını aramış ve 5 tanesi kocasının, kendisinde kaldığını onaylamış ve diger 5 tanesi ise kocasının hala kendisiyle birlikte olduğunu iddia etmiş.

İşte arkadaşlık budur. :))

Bana bu iletiyi gönderen cinsiyeti erkek olan arkadaşıma cevap olarak şunu yazdım:

"Bu arkadaşlık mıdır? Yoksa aynı kaba yapma durumu yani yandaşlık mıdır?"

Erkekler birbirini korur tabi. Sonuçta yaptıkları şey aynı. Birimiz hepimiz için durumu. Yarın onun başına geldiğinde diğeri de aynı yalanı söyleyecek çünkü.

Ama kadınlar, onlar sorumluluk sahibi, üstelik de akıllı. Söyleyecekleri şeyin nerelere varabileceğini düşünme yetisine sahip. Karşısındaki ona bu soruyu acaba ne niyetle soruyor? Neyi kanıtlamaya çalışıyor? Bir şeyleri mi deniyor?

Fakat erkekler bunu düşünmez bile. İnce zekaları ve koku alma yetenekleri pek gelişmemiştir. Üstelik bu yalanı söyleyerek arkadaşlıklarının ne kadar güçlü olduğunu vurgulamaya çalışıyorlar.

Kaldı ki, kadın gece bir arkadaşında kaldığını söylemiş, yakın bir arkadaşımda kaldım dememiş ki. İşte kadın ve erkek zekası arasında ki incelik burada.

Şimdi erkek okurlarım bana kızacaklar ama ben doğruları söylerim. Siz ne dersiniz?

Şadan HERGÜNER