Hizmet sektöründe her gün yeni gelişmeler, buluşlar ve kolaylıklar hayata geçiriliyor. Son yılların en çok kazandıran sektörü kuşkusuz hizmet sektörü! Öyle olmaya da devam edecek. Şimdilerde yeni bir akım var. Mobil büfeler, çay ocakları ve kahve evleri… Pek sevimli oluyorlar. Her yerde görmek mümkün onları…  Caddelerde, sahillerde, hastane girişlerinde kısaca insanların yoğun olduğu, uygun yerlerde görebiliyoruz. Bence daha yaygın hale gelecekler. Hizmet müşterinin ayağına gitmeye devam edecek.

 Kioks denilen bizim dilimizle küçük büfeler, dükkânlar hem AVM’lerde hem de caddelerde boy gösterir oldu. Bu şirin ve küçük mekânlarda çoğunlukla yiyecek, çay çeşitleri ve kahve satılıyor. Bayilik veren birçok yerli marka bile oluştu. Özellikle çay satışı için.


Çay bizim milli içeceğimiz olduğundan gün boyu tükettiğimiz bir ürün. Önümüze hazır çay gelince de pek hoş oluyor doğrusu. Düşünsenize alışveriş yapmışsınız, saatlerce dolaşmışsınız ya da bir yerden bir yere koşturmuşsunuz ve karşınıza çay satan, çaydanlık şeklinde bir araba çıkmış ve sıcacık bir çay sunuyor size. Kim hemen alıp içmek istemez ki?  Ya da dumanı üstünde tüten bir kahveye kim hayır der ki?  

Eski çay ocakları ye da büfeler daha modernize olup, gelişime ayak uydurup yeni biçimiyle yaşamımıza girdi ve piyasası oldu bile. Fazla maliyet gerektirmeyen yatırımı ile yeni kazanç kapısı olmaya başladılar. Çay ve kahve düşük maliyetli ürünler olduğundan, kar marjı yüksek bir kazanç sağlıyorlar. İster seyyar olsunlar ister bir noktada sabit olsunlar fark etmez, mobil çay ve kahve büfeleri hızla yayılacak gibi gözüküyorlar. 

Şadan HERGÜNER