Geldi yine Mayısın 2.Pazar günü yani anneler günü. Bu sembolik günde daha bir anne sevgisi artıyor sanki. Fazla hatırlanmayan anneler hiç olmazsa yılda bir hatırlanır oluyorlar. Sembolik de olsa iyi ki var bugün.


Anne dünyada karşılıksız seven ve veren tek canlıdır. İstisnalar geneli bozmaz. Anne evladı için canını dâhil her şeyini verir. Bir anne, 3- 5 çocuğuna da aynı sevgiyi, ilgiyi verir. Ama yeri gelir hiç birisi bir anneye sahip çıkmaz. Örnekleri azımsanmayacak kadar çok.

Annesinin kıymetini bilmeyen, yaşamın da değerini bilmez. Nasıl bilecek ki? Ona yaşam verenin, 9 ay karnında taşıyıp bin bir acıyla dünyaya getirenin, yemeyip yedirenin kıymetini bilmiyorsa yaşamınkini nasıl bilecek?

Anne hayattır, anne arkadaştır, dosttur, öğretmendir, karşılıksız veren ve sevendir. Önemli olan yaşarken annelerimizin değerini bilmek, olabildiğince az üzmek, sevgimizi bolca göstermektir. Kaybedince yanmak, ağlamak, sızlamak çözüm değildir.


Bütün annelerimizin günü kutlu olsun. Kapıları çalınsın, yüzleri gülsün, hatırları sorulsun. Kalpleri kırılmasın, üzülmesin ve mutlu olsunlar. Tüm annelerin evlatlarından yana yüzlerinin gülmesini gönülden diliyorum. 

Şadan HERGÜNER