YENİ
AKIM; YİYECEK KAMYONLARI
Şadan
HERGÜNER
Yiyecek Kamyonları ve Mobil Büfe Minibüsler, dünyada hızla yaygınlaşırken Türkiye’de bu akıma ayak uydurdu
bile.
Yerleşik yeme – içme mekânları açmak çok maliyetli oluyor. Ama kamyonların
ya da minibüslerin bu konsepte uyarlanmaları daha ekonomik. Üstelik bambaşka
bir havaları var. Seyyarlar, nereye istersen konumlandırabilirsin. İlgi çekiyorlar
çünkü yeni bir tarz oluşturuyorlar. Bu tarzda daha uygun fiyatlı seçenekler
sunmak mümkün. Tonlarca kira ödemek, elektrik, su faturası ödemek yok. Hal böyle
olunca, kaliteli lezzetleri daha ucuza satmak olası oluyor. Ama şu gerçek var
ki; hazırladığınız yiyecekler hem kaliteli hem de çok lezzetli olmalı ki,
müşteri çeksin. Şöyle bir de kamyonun önüne salaş ama şirin oturma alanı
oluşturursanız, yanına da ayakta yeme – içme standı, değmesinler keyfinize…
Yiyecek kamyonlarının ve mobil büfelerin, 2017 yılında Türkiye’de büyük
patlama yapması bekleniyor. Ailecek bile çalışılacak bir tarz bu. Ya da yakın birkaç
arkadaş bir arada rahatlıkla yapabilirler. Hele yemek yapmayı bilen insanlar
bir araya gelirse kendilerine özgü mönüler oluşturup, bambaşka bir lezzet
seçeneği sunabilirler müşterilerine. Kaliteli teknik alt yapı ile hazırlanmış
bir kamyon ya da minibüs, albenisi ve lezzetli yiyecek seçenekleriyle yeni
kazanç kapısı olmaya hazır gözüküyor. Doğru yerleri de mesken tutarsa gelsin
paracıklar…
0 yorum:
Yorum Gönder