Sayıları az olmakla beraber, var tabi kadına kadın olduğunu hissettiren, özel erkekler. Sayıları bir dolu olsa keşke. Ama ne yapalım bahtımıza çıkana katlanmak zorundayız dedikçe bu adamları yakalama şansımız azalıyor galiba. O zaman sayıları çok olmayan bu erkekleri bulmak için gözümüzü dört açacağız sevgili hanımlar. Ellerimize birer büyüteç alarak düşeceğiz yollara. Bulduk mu da yapışacağız yakasına. Valla bir kaçırırsanız elinizden, kapanı çok olur. Dikkatli olun. Ne de olsa tüm kadınlar bunların peşinde. O yüzden biraz havalı olurlar. Talep çok ya! Buldunuz mu sıkıca tutun elinizde yani kıymetini bilin diyorum.
Biz kadınlar fazla duygusalız. Aşk meşk bizim için çok önemli. Duygularımızla hareket etmeyi, aklımızla hareket etmeye yeğleriz çoğunlukla. Cefakâr yanımız ağır bastığından mıdır nedir, zor erkeklere bulaşıyoruz çoğunlukla. Neymiş, seviyormuşuz, âşıkmışız falan… Oysa bunlar karın doyurmuyor. Sana köle gibi davranan adamı sevsen ne olur? Derdini çeksen ne olur? Değerini mi bilecek? Öyleyse onlara paydos deme vakti geldi. Atın bunları hayatınızdan ve anlatacağım türden bir tane bulmak için çalışmalara başlayın hemen.
Şimdi bu erkekler genellikle eğitimli, iyi bir aile ortamından gelen, kendini geliştiren, kadına değer veren, kadın gibi ince ruha sahip, düşünceli adamlardır. İnsan kavramı onlar için önemlidir. Kadınsı yanlarıyla barışık olduklarından, kadını iyi anlarlar. Kendisine yapılmasını istemedikleri şeyleri başkasına ve özellikle kadınlara yapmazlar. Zariftirler, romantik yanları türünün diğer örneklerine oranla fazladır. Kadını toplumun içinde her yönüyle görmek isterler. Ama doğal olarak bu erkeklerle birlikte olacak kadının da kaliteli olması gerekir. Onu taşıyabilecek bir kadın olmalıdır. Tıpkı kaliteli bir kadını taşıyacak erkeğin de kaliteli olması gerektiği gibi.
Onlar iyi bir aşıktırlar. Kadına, kadın olmanın tüm ayrıcalığını yaşatmasını bilirler. Bir kadını etkilemenin yollarını bilir, pek güzel uygularlar. Çünkü onlar, günümüz eğitimli ve kaliteli kadınının gücünü, kontrolünü elinde tutmayı sevdiği kadar ait olduğu erkeğin rüzgârına kapılmak istediğini iyi bilirler. Bu erkekler kadına istediği özgürlüğü verirler, baskıcı olmazlar. Ama asla başıboş bırakmazlar. Zaten kadının istediği de budur. Üzerinde hâkimiyet kurmayacak, ruhunu okşayacak, değerini bilecek fakat her zaman kendine kol kanat gerecek bir erkek ister. Onlar, kadınların sığınacağı en emin limanlardır.
Bu tarz erkekler gözlemlerime göre genelde yakışıklı olur. Çok yakışıklı olmasalar bile bakımlıdırlar. İyi giyinirler. Zevk sahibidirler. Sıra dışı hobileri vardır. Golf oynamak, sörf yapmak gibi! Sosyal hayatları faaldir. Kültür ve sanattan anlarlar. Sinema, tiyatro alışkanlıkları vardır. Sanatçı olanları çoktur. Dernek ve kulüp üyelikleri vardır. Zengin olanları lüks yaşamı sever. Olmayanları ise iyi yaşamak için elinden geleni yapar.
Kesinlikle otur deyince oturan, kalk deyince kalkan erkekler değillerdir. Kişilik sahibi, akıllı, donanımlı adamlardır. Bir kadına kurban olacak yapıları yoktur. Ama sevdikleri kadını baş tacı edecek kadar olgundurlar. Duyarlı bir yanları vardır.
Sürpriz yapmayı, güzel hediyeler almayı, sıra dışı geziler ve tatiller planlamayı iyi bilirler. Kadının mutlu olması, kendini iyi hissetmesi onlar için önemlidir. Bir kadına istediklerini verebilme özelliğine sahip olmak, bu erkeklere kendini iyi ve önemli hissettirir.
Yoğun iş hayatları olsa bile evli olanlar ya da sevgilileriyle birlikte yaşayanlar eve geldiklerinde sofra kurmaya, salata yapmaya yardımcı olurlar. Çocuklarıyla ilgilidirler. İyi bir baba olurlar. Arkadaş ve dostlarıyla ilişkileri sağlamdır. Hayatındaki kadının arkadaşlarına her zaman saygılıdırlar.

Gelelim çapkınlık konusuna. Ne yazık ki bu erkekler çok talep gördükleri için hiç aldatmazlar diyemeyiz. Akılları kayabilir. Çok sadık olanları da vardır, olmayanları da. O yüzden dedim yazımın başında bunlardan bir tane buldunuz mu elinizde tutmayı bileceksiniz. Zaten nadir bulunan varlıklardır. Gözünüzü açmanız gerekir.
Bir erkek size kadın olduğunuzu hissettirip yaşatabiliyorsa siz de ona aynısını yapabilmelisiniz. Yoksa bu adamı uzun süre elinizde tutamayabilirsiniz. Gerçi çapkınlık yapmak, başka kadınları deneyimlemek her erkeğin yaptığı bir şey değildir ama yapanların sayısı da az değildir. Benden söylemesi. İş size kalıyor.

İinsan gibi erkeklerin, insan gibi kadınların çok olacağı bir toplum olmamızı diliyorum, tüm yüreğimle. Lütfen bu değerlerimize sahip çıkalım.


Şadan HERGÜNER