TARKAN’LA TEKRAR GÜNDEME OTURAN UYUŞTURUCU İLLETİ

Pek çok odaklarca uyuşturulmakta olan bir milletiz zaten. Herkes bir yandan ağlarını örüyor üzerimize. Planlar, programlar çalışıyor, “Bu ülke nasıl parçalanır, çökertilir?” hesapları yapılıyor. Oraya uyum, buraya bütünlenme paketleriyle her şeyimiz bir bir elimizden gidiyor. Ülkece ayakta uyutulur hale geldik. Bunlar yetmiyormuş gibi madde bağımlılığı sağlanarak başka türlü de uyuşturuluyoruz.

Tarkan uyuşturucu bağımlısı olarak gündeme gelen en son ünlü! Çok üzüldüm duyunca. Pırıl pırıl, genç, başarılı, parası gani olan, seveni, hayranı çok, dünyada adını duyurmuş genç bir adam. Bir dolu laf dolaşıyor nasıl uyuşturucuya alıştığıyla ilgili. Gerçekten üzücü bir durum!

Bu konumda olan bir insan kendine neden zarar verir böyle bir illetle? Keyif mi, daha yaratıcı olmak mı, her şeye sahip olduğu için yeni bir arayışta olmak mı, doyumsuzluk mu, yoksa birileri tarafından bu işin içine bilinçli biçimde çekilmek mi? Hangisidir neden?

Neden, ne olursa olsun yazıktır. Hadi canına acımayan Tarkan’ın parası çok uyuşturucuyu temin ediyor diyelim. Ya parası olmayan ama bu işlerin içine çekilen gençlerimiz, yetişkinlerimiz… Onlara ne demeli? İçmek için para bulamayınca, satışa aracı oluyorlar ki, madde temin edebilsinler. Ya da fuhuş yapmaya zorlanıyorlar. Veya çalıyor, hırsızlık yapıyorlar. Sonunda da bir gün bir şekilde can veriyorlar. Değer mi?

Lütfen bu konuda duyarlı olalım. Anne ve babalar çocuklarınızla daha yakın iletişimler, bağlar kurunuz. Derdine derman arayacak başka mecralara yönelmesinler. Parası, pulu çok olup bu işe bulaşanlara sözüm yok. Kendi kuyularını kendileri kazıyorlar. Ama bu pisliğin içine çekilen gencecik çocuklarımız için yüreğim acıyor, içim sızlıyor. O nedenle, anne ve babalara, öğretmenlere çok iş düşüyor. Çevremizde olup biten bu tür olaylara da sessiz kalmayalım lütfen. Bizi uyuşturan her şeye dur deme zamanı çoktan geldi de geçiyor bile.
Şimdi uyanma zamanı, uyuşma değil…

Şadan HERGÜNER